Wij zijn trots op al meer dan 80 MW aan zonneprojecten!

Daarom wordt elke maand een van onze projecten in het zonnetje gezet

Onze opdrachtgevers zijn o.a. gemeentes, bedrijven, VVE’s, energie cooperaties en milieuorganisaties

Utrecht

Eerste zonnesysteem voor Careyn opgeleverd

Soft Energy is sinds 2019 betrokken bij de verduurzaming van het vastgoed van Careyn zorglocaties. Op locatie de Tamarinde is een systeem van 586 zonnepanelen gerealiseerd. We hebben het gehele proces mogen ondersteunen. Van het doorrekenen van de businesscase, tot het aanvragen van de SDE+ subsidie, begeleiden van de aanbesteding en uitvoeren van de oplevercontrole. Met dit eerste succesvolle zonproject achter de rug kijken we uit naar de komende projecten voor Careyn!

LOPIK

Zonne Collectief Lopikerwaard wint prijs voor beste energie initiatief

Donderdagavond 9 juli was weer het jaarlijkse hoogtepunt voor de energie initiatieven in de provincie Utrecht. Tijdens de U-Thuis Voorjaarsbijeenkomst is de prijs voor beste energie initiatief uit de provincie Utrecht uitgereikt. Zonne Collectief Lopikerwaard is dit jaar de winnaar geworden en volgt hiermee Stichting Energie Zeist op. De trotse voorzitter van Stichting Duurzaam Lopikerwaard Dick Nederend nam de prijs digitaal in ontvangst tijdens de bijeenkomst die live werd uitgezonden vanaf duurzame ontmoetingsplek ANNE in Utrecht.

Landelijk

Oplevercontroles voor 13 groene clubs van KNVB

Om sportclubs te helpen met verduurzamen is de KNVB het project ‘De Groene Club’ gestart. Soft Energy al sinds 2018 bij het initiatief betrokken voor o.a. het uitvoeren van haalbaarheidsstudies en het checken van offertes. Inmiddels zijn bij een aantal sportclubs zonnepanelen geplaatst. Deze systemen worden nu door ons gecontroleerd op functioneren en veiligheid. Zo kan de sportclub zorgeloos genieten van hun zelf opgewekte zonne-energie! 

Utrecht

Zonnepanelen voor 9 rioolwaterzuiveringen HDSR

In maart is de installatie gestart van de eerste van negen rioolwaterzuiveringen van de HDSR. Soft Energy heeft het project begeleid vanaf de aanbesteding. Bij elkaar opgeteld worden er 636 zonnepanelen geplaatst komende tijd. Soft Energy zal elk systeem controleren of alles volgens de gestelde eisen en normen uitgevoerd is. De installatie van de zonnepanelen is voor de HDSR een mooie stap voorwaarts om in 2030 energieneutraal te zijn!

Lopikerwaard

Eerste installatie van Zonne Collectief Lopikerwaard feestelijk geopend

Dinsdag 8 oktober was een feestelijke dag in Polsbroek. De eerste zonnepanelen zijn toen in gebruik genomen vanuit het Zonne-collectief Lopikerwaard bij Jan Eikelenboom, een oud melkveehouderij in Polsbroek. Op deze locatie zijn 60 panelen geplaatst waarmee op jaarbasis ongeveer 15.000 kWh duurzame energie opgewekt word. Hiermee is het volledige stroomgebruik van dit bedrijf verduurzaamd en komt er jaarlijks 6.900 kg CO2 minder in de atmosfeer. Met Zonne-collectief Lopikerwaard worden de komende periode nog tientallen van dit soort projecten gerealiseerd in de Lopikerwaard, bij elkaar goed voor meer dan 3.000 zonnepanelen.

Utrecht

Tweederde van alle SPO-scholen heeft zonnepanelen!

De stevig ingezette duurzaamheidsstrategie van SPO Utrecht werpt zijn vruchten af. Het bestuur van de openbare basisscholen in de stad loopt nu (ook landelijk) voorop. In februari voorziet 63 procent van de SPO-scholen zichzelf van zonne-energie. Zo geef je als basisschool het goede voorbeeld. Soft Energy is al sinds 2010 betrokken bij deze ontwikkeling als vaste adviespartner van de scholengemeenschap. Niet alleen voor de ontwikkeling van nieuwe zonprojecten maar ook voor het monitoren en onderhouden van bestaande installaties.

Utrecht

Zonnepanelen voor Moskee Anwar-e-Quba 

Soft Energy heeft moskee Anwar-e-Quba begeleid bij het realiseren van hun eigen zonne-energieproject. In september zijn er 51 slimme, krachtige 315 Wp zonnepanelen geplaatst waarmee jaarlijks 12.617 kWh zal worden opgewekt. Hiermee wordt niet alleen flink op de energierekening bespaard er wordt namelijk ook jaarlijks 7.570 kg Co2 uitstoot vermeden!

Wij zijn in contact gekomen met Soft Energy via een brief van de Gemeente Utrecht, deze kwam op het juiste moment voor ons omdat wij al zoekende waren. Soft Energy heeft ons zeer geholpen. Ook met een onderzoek bij de Eneco betreffende onze uitzonderlijk hoge stroomkosten. Daarna is een inventarisatie gedaan voor het best mogelijke zonnesysteem voor onze moskee en zijn daaruit een aantal voorstellen gedaan. De invloed van Soft Energy op dit gehele project is voor ons heel belangrijk geweest. 

S.K. Joemman – Bestuurder Anwar-e-Quba

Utrecht

Buurtstroom project 8 van start! 

Basisschool de Wissel is project nummer 8 van Buurtstroom. GBS De Wissel is een gereformeerde basisschool in de Zeeheldenbuurt in Utrecht. De school heeft duurzaamheid verkozen tot een van haar vijf speerpunten. Dit project past daarom goed bij deze school. Het systeem zal bestaan uit 120 zonnepanelen waarmee 33.640 kWh per jaar geproduceerd zal worden. Soft Energy is bij alle buurtstroom projecten betrokken als technisch adviseur.

Utrecht

Zonnepanelen voor VVE De Blauwe Grift 

Sinds dit voorjaar geniet VvE Blauwe Grift van de stroom van 240 zonnepanelen, deze panelen produceren ongeveer 64.000 kWh per jaar. Hiermee kan de VvE het stroomgebruik van de liften, bergingen en parkeergarage zelf opwekken. De VvE had al eerder in haar algemene ledenvergadering besproken dat zonnepanelen wellicht een goed idee zou zijn, maar de quickscan met alle opties, ook die van SDE+ subsidie heeft een versnelling gegeven in het proces. Bijzonder is dat in deze gemengde flat, koop- en huurwoningen ook de grote verhuurder akkoord is gegaan met de investering.

Utrecht

3.400 Zonnepanelen voor FC Utrecht

Een project van formaat waar de expertise van Soft Energy ingezet is om het project te begeleiden. Met zijn vele dakvlakken en tientallen netaansluitingen was het een uiterst ingewikkelde klus om stadion Nieuw Galgenwaard, de thuisbasis van FC Utrecht, te voorzien van zonnepanelen. Soft Energy en beheerder Memid kregen het door een effectieve gezamenlijke aanpak toch voor elkaar. Inmiddels zijn alle 3.400 zonnepanelen geïnstalleerd en voldoen de energie-opbrengsten volledig aan de verwachtingen. Alle betrokkenen kijken tevreden en met terechte trots terug op dit voorbeeldige zonnestroomproject.

“Wij werken met veel plezier samen met Soft Energy voor de uitwerking van al onze zonne-energie projecten. Door hun kundig advies en begeleiding hebben we gezamenlijk al honderden bedrijven en maatschappelijke organisaties geholpen bij de plaatsing van zonnepanelen.”

Wijnand Jonkers – Projectleider Energietransitie – Natuur en Milieufederatie Utrecht